Zaustavimo hajku!!

Ići dole

Zaustavimo hajku!!

Počalji od Grobar88 taj Sre Feb 24, 2010 10:56 am

Зауставите хајку на Гробаре!

Пред крај 2009. године остаће забележено да су духови прошлости поново оживели. Овога пута преко некада „независне“ телевизије, која је својим серијалом емисија сумњивог квалитета, а нарочито медијским линчом након њега, грубо кршећи закон о информисању, наводећи слике, имена и презимена људи, повела хајку на навијачке групе Србије, а посебно на навијаче Партизана.

Овим путем подсећамо на члан закона о јавном информисању који гласи:

Čлан 37.

У јавном гласилу нико се не сме означити учиниоцем каквог кажњивог дела, односно огласити кривим или одговорним пре правноснажне одлуке суда или другог надлежног органа. У члану 92б се прописују драстичне казне за овај прекршај.

Подсећамо и на члан 34. Устава Републике Србије који гласи: Свако се сматра невиним за кривично дело док се његова кривица не утврди правноснажном одлуком суда.

Већ данима смо сви бомбардовани разним вестима о хулиганима. Сваким даном се неко ухапси због „вербалног деликта“, а све то због преагресивне пропаганде једне медијске куће. Подсећамо овим путем и на слогане: „Готов је“, „Спаси Србију и убиј се“, који представљају позив на убиство и претње смрћу, слогане које су пре само десетак година певали исти људи који сада наређују хапшења због певања подругљивих песама. Такође, подсећамо и на лутку тадашњег председника која је ношена на протестима пре десетак година, што је тада окарактерисано као позитивна ствар и бунт против режима од стране исте телевизије, а данас је играње лутком на јужној трибини стадиона Партизана окарактерисано као „претња смрћу“?!

Апелујемо на све који ово читају – мислите својом главом и не подлежите сервираним манипулацијама истине.
Grobar88
Grobar88
Administrator

Posts : 51
Points : 144
Reputation : 0
Join date : 18.01.2010
Location : Pozega

http://crno-bela-ljubav.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu