B92 hajka

Ići dole

B92 hajka

Počalji od Grobar88 taj Sre Feb 24, 2010 6:15 pm

Храброст Дулета Вујошевића и неуобичајена спремност овог истакнутог спортског радника да се отворено супротстави инквизиторском маниру Верана Матића и његових новинара који су сада кренули да уводе ванредно стање у спорту Србије, јесте освежење и потврда да у Србији још увек има грађанске храбрости.


Да би избегли уобичајено етикетирање од стране Б92, ми из Двери, по ко зна који пут изјављујемо да смо против насиља, позивања на насиље и у том смислу смо и против претњи упућених новинарки Б92, Бранкици Станковић.

Ипак, сматрамо потпуно оправданим поставити питање на основу чега су Б92 и Бранкица Станковић заслужили статус „свете краве“ србијанског новинарства? На основу чега су они „безгрешни и недодирљиви“ , те нико нема права да упути критике на њихове кампање и хајке које по свим правилима линча спроводе према својим неистомишљеницима? Зашто је Дуле Вујошевић, својом оправданом критиком да је потпуно бесмислено и некоректно водити рат против спортских клубова под изговором да се обрачунава са насилницима, постао неко ко је политички некоректно устао у одбрану свог спортског клуба?

Можда зато што је рекао истину о томе да Б92, Веран Матић, па и Бранкица Станковић немају никаквог права да глуме моралне громаде када припадају медијској кући која је извршила највеће медијско и морално насиље над својом публиком уводећи тоталитарну тв-емисију „Велики брат“, коју Вујошевић потпуно исправно назива „малим конц-логором“. Оно што Вујошевић није стигао да каже, а можда није ни приметио, јесте читав низ ружних истина о мрачном и насилном утицају који Б92 има у етру, јавном мњењу и медијском простору Србије:

-Б92 је медијска кућа која свој медијски простор користи за промоцију проституције, а при том је врло лако могуће да се на понуди налазе и малолетници;

-иста медијска кућа води криптостаљинистичке кампање против родољубивих организација и њихових активиста само зато што имају храбрости да јавно иступе против њихових ставова;

-резултат новинарског деловања Б92 никада није било хапшење или развлашивање неког тајкуна или политичког моћника, али су зато у затвору завршавали многи млади људи, само зато што су јавно исказивали антирежимске ставове. Томе у прилог стоји и чињеница да се последњих дана под стаљинистичким ударом Б92, Блица и сличних режимлија нашао и вероучитељ Иван Ивановић кога покушавају да избаце са посла само зато што у слободном времену организовано исказује политички став који се не уклапа у НАТО стандарде;

-на медијском простору Б92 могу да се нађу најрасистичкије изјаве против православних Срба, Српске православне цркве и других културних вредности нашег националног идентитета;

-Б92 је медијска кућа која свој медијски простор користи за најизраженији говор мржње према политичким неистомишљеницима, који иде до тога да се позива на ликвидацију оних који имају храбрости да се супротставе евроатлантској идеологији. И све то не само да се допушта, већ се годинама уназад новинарство ове куће промовише као демократско, а њени новинари су лауреати највиших новинарских одликовања у земљи.

Зар је онда чудно и неочекивано да се Веран Матић, после година толерисања његовог медијског дивљања и привилегованог статуса који му је дао право да невиђеном мржњом шиканира националне политичке и друштвене делатнике, сасвим опуштено осмели и крене на завођење ванредног стања у српском спорту? Под изговором да се бори против насилника, а насилнике на својој Б92 ствара и гаји, Веран Матић је најзад, само њему примереном бахатошћу, почео да забрањује утакмице, хапси навијаче, захтева прогон спонзора који се усуде да и даље помажу клубовима чији челници нису по његовој вољи; једном речју да узурпира улогу тужиоца, истражног судије, пресудиоца и џелата који ће на крају извршити казну над непослушнима. До сада су његове жртве били млади антирежимски активисти, али, ето, дошло је време да то буду и спортски клубови и истакнути спортски радници.

Дуле Вујошевић само је показао да овог пута Верану, Бранкици и Б92 овај маневар неће тако лако проћи. Зато је Дуле Вујошевић ових дана на удару исте медијске машинерије која је годинама млела све нас.

Сматрамо да је од велике важности да данас Дуле Вујошевић у свом достојанственом отпору не остане сам. Двери српске му дају искрену и потпуну подршку, позивамо остале спортске раднике и клубове, навијаче и јавне личности да се Вујошевићу придруже, а Верану, Бранкици и Б92 најзад кажу ДОСТА! Свима који су спремни да се јавно супротставе инквизиторском маниру Б92 и бескрупулозном деловању Верана Матића, Двери су спремне да пруже обимну документацију о промовисању насиља, говора мржње, расизма и криминалног понашања медијске куће Б92 и њених новинара.

Можда су Веран, Б92 и Бранкица „свете краве“медијског простора у Србији сада, али ускоро ће доћи до промене система вредности, па ће ове режимлије морати да одговарају за оно што су годинама радили против српског друштва.
Grobar88
Grobar88
Administrator

Posts : 51
Points : 144
Reputation : 0
Join date : 18.01.2010
Location : Pozega

http://crno-bela-ljubav.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu